Asset Management Giant BlackRock Hiring VP med expertis i att värdera kryptotillgångar

Trillioner dollar kapitalförvaltningsföretag BlackRock letar för närvarande efter en vice president för att hjälpa företaget att bedöma det grundläggande värdet av kryptotillgångar.

Världens största kapitalförvaltare med 7,8 biljoner dollar

BlackRock Financial Management, världens största kapitalförvaltare med 7,8 biljoner dollar i tillgångar under förvaltning, säger i en ny arbetsförteckning att den framgångsrika kandidaten kommer att fungera som företagets blockchain-ledare i New York.

Kandidaten måste också ha minst ett års erfarenhet inom de olika tekniska områdena för blockchain-teknik inklusive konsensusmekanismer, kryptografiska hashfunktioner, dimensioner av blockchain-prestanda samt privat och offentlig nyckelkryptografi. När det gäller att värdera värdet på kryptotillgångar kräver BlackRock att den sökande har ett års erfarenhet av spelteori och grundläggande värderingsstrategier för digitala tillgångar.

Dessutom bör den blivande BlackRock Financial Management VP ha fyra års exponering inom följande områden.

”Genomföra finansiell due diligence på potentiella investeringsmöjligheter; genomföra värderingsanalys på företag inom flera sektorer och affärsmodeller; presentera teknisk insikt och strategiska överväganden för bred publik inklusive kunder, externa partners och interna affärsenheter; strukturera finansiella transaktioner med en kombination av aktier, skulder och derivat; genomföra kommersiell, operativ och finansiell riskanalys; och utvärdera industrins och marknadsstrukturernas inverkan på kommersiella möjligheter och konkurrensdynamik. ”

Larry Fink sa att även om Bitcoin

Den nya jobbet kommer efter att BlackRock VD Larry Fink sa att även om Bitcoin Trader fortfarande är en relativt liten tillgång, är den på god väg att bli en global tillgång.

”Bitcoin har fångat uppmärksamhet och fantasi hos många människor. Många är fascinerade av det. Många är glada över det. Men det är fortfarande oprovet, det är fortfarande en ganska liten marknad i förhållande till andra marknader. Vi ser dessa stora, gigantiska rörelser varje dag … det är en tunn marknad.

Så kan det utvecklas till en global marknad? Eventuellt. Visst med bevis på fantasin hos så många som vill lära sig om det eller är intresserad av det är för mig ett mycket talande tecken. ”

About