Drie markttendensen Aanneming van DLT voor ondernemingen

Drie markttendensen Aanneming van DLT voor ondernemingen in 2020

Na vele jaren van investeringen, experimenten en infrastructuurverbeteringen, maakt het kruispunt van drie markttrends de weg vrij voor de overname van publieke gedistribueerde netwerken door bedrijven: tokenisatie, decentrale financiering (DeFi) en bedrijfslogica die naar laag 2 gaat.

In 2020 werd het steeds duidelijker dat deze trends, naast de harde lessen die zijn getrokken uit de pogingen om particuliere netwerken op te zetten, ertoe Bitcoin Future hebben geleid dat ondernemingen openstaan voor het gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) op een manier die ze in 2017 eenvoudigweg niet hadden.

Deze post maakt deel uit van CoinDesk’s 2020 Year in Review – een verzameling van op-eds, essays en interviews over het jaar in crypto en daarna. Mance Harmon is CEO en medeoprichter van Hedera Hashgraph.

Tokenisatie die de economische activiteit mogelijk maakt, stimuleert DeFi een efficiëntere financiering

In 2017 werden de penningen bijna uitsluitend gebruikt als een manier om kapitaal voor starters op te halen. De waardepropositie van penningen begon pas te worden begrepen, met zeer weinig waardering voor het volledige scala aan use cases en soorten penningen die konden worden gecreëerd.

Fast forward naar 2020, en groepen zoals de Interwork Alliance hebben kaders gecreëerd voor het begrijpen van de definitie en de reikwijdte van het token concept, inclusief use cases, taxonomie en terminologie. Vroege use cases van DLT waren gericht op de mogelijkheid om een grootboek over meerdere partijen te synchroniseren, zodat alle partijen op hetzelfde moment dezelfde informatie krijgen en elke deelnemer aan het netwerk er vertrouwen in heeft dat alle partijen precies dezelfde informatie ontvangen.

Zie ook: Blockchain to Play ‘Essential Role’ in Farming Supply Chains, zegt de Amerikaanse overheid.

Een prominente use case is bijvoorbeeld de track and trace van de supply chain activiteiten, waarbij specifiek wordt vastgelegd wanneer en waar een product is gemaakt en hoe het door de supply chain stroomt. Het traceren van waar en wanneer een product is gemaakt, kan bijdragen aan transparantie en het verminderen van fraude, wat van enige waarde is.

Het aanmaken van een token dat het geproduceerde product weergeeft, maakt het mogelijk om niet alleen dezelfde informatie te registreren die wordt gebruikt voor track and trace, maar maakt het ook mogelijk om dezelfde widget te kopen en te verkopen door de token te verplaatsen tussen de verschillende rekeningen. Digitale tokens zijn ontworpen voor economische activiteit, en deze trend versnelt. Binnenkort zullen producten en diensten in de hele wereldeconomie worden gemunt.

Een voorbeeld hiervan is de toeleveringsketen van Coca-Cola, die gedeeltelijk wordt geoptimaliseerd door haar grootste technologieleverancier aan de 70 franchisebottelaars in Noord-Amerika – Coke One North America (CONA). In 2019 gebruikte CONA Hyperledger Fabric, in combinatie met SAP’s blockchain-as-a-service voor node hosting, om de relaties tussen de 12 grootste bottelbedrijven te stroomlijnen.

About